Folyamatos, havidíjas változástámogatás


Az Életcoaching havidíjas változástámogatás esetében a hagyományos szolgáltatási modelltől eltérően nem alkalmanként fizet az ügyfél a coaching szolgáltatásért, hanem a coach megbizatása a változás folyamatos támogatására szól, egy adott időszakon keresztül.

Ez miért jó?


Az élményszerű változási út

A hagyományos coaching modellben az ügyfél jellemzően egy adott számú coaching alkalomra “fizet elő”, azaz a kliens és a coach között óradíjas szerződés van érvényben és egy-egy coaching folyamat leggyakrabban 8-12 alkalomra szól. Míg ez a modell erős és gyors változást képes elindítani, tapasztalatunk alapján a mélyreható, hosszú távon fenntartható változáshoz szükséges a folyamatos figyelem, amelyet egyedül sok esetben nehéz fenntartani.

Amikor kizárólag a személyes coaching eszközét használjuk, a hosszú távú folyamatban való részvétel sok esetben anyagi korlátokba ütközhet. A folyamatos, “előfizetés” jellegű változástámogatási szolgáltatásmodellünket épp úgy alakítottuk ki, hogy ügyfeleink részére lehetővé tegye, hogy hosszú távú támogatásban részesüljenek.

Hogyan működik?

A havidíjas változástámogatási konstrukció ereje a folyamatoságban rejlik: A hangsúly a változástámogatási folyamat megindításán, majd a használt eszközök a kliens mindennapjaiba építésén van. Annak érdekében, hogy egyszerre élvezhessék ügyfeleink a coaching személyre szabott erejéből eredő hatásosságot, és lehessen a szolgáltatás mégis megfizethető, a “one-on-one” coaching mellett személyre szabott változástámogatási eszköztárat használunk.

A folyamatos változástámogatási szolgáltatás egyik eleme itt is a személyes coaching ülések, amelyek a változási folyamat “fejét”, annak irányítását adják: Miután megismertük egymást és a kliens vágyait, céljait, ezeken az üléseken tervezzük meg ügyfeleinkkel együttműködve, hogy milyen egyéb, önállóan alkalmazható módszerek használat a támogathatja a kliens vágyainak elérését a leghatékonyabban.

Képiesen ábrázolva, a személyes coaching alkalmak – illetve ezekben a kliens és a coach részvétele – adják a polip fejét, ez a coach által történő támogatás legerősebb pontja: Itt segít a coach abban, hogy a kliens megtanulja külső-belső karjait úgy használni, ahogy igazán szeretné. A személyes ülések során az első 1-2 alkalom a megismerkedést szolgálja, a 3. alkalomtól kezdve a kliens személyre szabott változástámogatási eszköztársat kap kézhez, amelyet a kliens tapasztalatai alapján rendszeresen frissítünk.

Lehetséges változástámogatási eszközök, “a polip karjai” lehetnek többek között:459576921_e04bf5135d_o

 • otthoni “belső” gyakorlatok, például meditáció, vizualizálás, belső (saját belső állapotokra vonatkozó) megfigyelési gyakorlatok;
 • otthoni “külső” gyakorlatok, például írás, adott típusú kommunikációs gyakorlatok, külső (saját viselkedésre irányuló) megfigyelési gyakorlatok;
 • a kliens életében egyébként is meglévő tevékenységekbe épített eszközök;
 • olvasmányok, hanganyagok;
 • bizonyos, a kliens számára vágyott élmények beépítése a mindennapi életvitelbe;
 • kiscsoportos coachingok;

A folyamatos változástámogatási csomagunk előnye, hogy a kliens mindig úgy érezheti, valaki mellette van a személyes folyamatában. Egyéni egyeztetés szerinti gyakoriságban telefonosan is fordulhat a coachhoz, akár konkrét helyzetek megtámogatásában (például: egy beszélgetés előtt, amitől félünk).

Kinek ajánljuk?

4285426377_e67ccd8055_z

Havidíjas változástámogatási konstrukciónkat azok számára ajánljuk:

 • akik nem egy sürgető problémát szeretnének megoldani, de mélyreható és fenntartható változási
  folyamatokat szeretnének megindítani;
 • akik hajlandóak a személyes coachingot “házifeladat” gyakorlatokkal kiegészíteni, aktívak lenni a saját folyamatukban;
 • akik számára biztonságos és értékes az az érzés, hogy egy kicsit fogja valaki a kezüket a változások során;
 • akik kíváncsiak, és élvezik a belső kutatás örömét és életük részévé szeretnék tenni a folyamatos változást;
 • akik hosszabb távon is fenntartható, elérhető áron vágynak erős változástámogatásra;

Mennyibe kerül?


A havi változástámogatás ára 25.000 Ft / hó, és legalább három hónapos elköteleződés ajánlott. Természetesen minden ember körülményei eltérőek, de a legtöbb esetben a tartós eredmények érdekében javasolt legalább egy éves folyamattal tervezni.

A változástámogatásnak ez a formája a legtöbb esetben akkor hatékony, ha a kliens használja a neki személyesen ajánlott, a személyes coaching ülésen kívüli eszközöket, beleértve a házi feladatokat.