Radnóti Krisztina “Kriszi”


kriszi-thaifold-csonak-margoRadnóti Krisztina vagyok, becenevem Kriszi. A coach-kliens kapcsolat egy igen személyes dolog, így ez az oldal azoknak szól, akik szeretnének egy kicsit jobban megismerni, mielőtt eldöntenék, hogy szeretnének-e velem együtt dolgozni. Éppen ezért nem ígérem, hogy ez az oldal rövid lesz.

Kiskorom és tanulmányok…


Budapesten születtem, és Bécsben éltem 14 éves koromig, majd ismét Budapestre költöztünk szüleimmel és gimnáziumba itt jártam. Az érettségi után Magyarországon jártam a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME), ahol közgazdász-gazdálkodási (M.Sc.) szakon szereztem diplomát. Emellett elvégeztem nagyjából 90 kreditpontnyi tanulmányt a BME mérnök-informatikus (B.Sc.) szakon, illetve később CISA és CISM informatikai képesítéseket szereztem.

Egyetem után…


Egyetemi tanulmányaim befejezését követően a Deloitte nemzetközi tanácsadó cégnél dolgoztam üzletviteli tanácsadás osztályon több, mint 5 évig, ahol sokféle tanácsadási munkában vettem részt, sokféle projektet vezettem. A fő témáim közé tartoztak az informatikai és üzleti folyamat tanácsadás és a szervezetfejlesztés.

A Deloitte éveim alatt találtam rá szakmai szerelmemre, a coaching számomra varázslatos tevékenységére, és számos önismereti kurzust követően elvégeztem az Organoco School of Creative Coaching képzését. 2012 óta mint szabadúszó tanácsadó, coach, vállalkozó, szervezetépítő dolgozom – és keresem, találom az utam.

Az elmúlt évek kalandjai…


Az elmúlt néhány évben életem folyamatosan erős mozgásban van. Az egyetem elvégzése után folyamatosan kialakult bennem az az érzés, hogy felnőttem abban az értelemben, hogy most már szabadon dönthetek arról, hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel. De először nem tudtam, hogy mi ez. Tanulmányaim látszólagosan predesztináltak egy nagyvállalati karrierre, miközben úgy éreztem, hogy valami hiányozna az életemből, ha ezt az utat követném. De nem (volt) könnyű erről az útról elmozdulni, azért sem mert környezetemben ali-alig láttam példát arra, hogy valaki sikeresen megvalósítja a vágyait.

Kerestem, és lépésenként egyre több kapaszkodót, belső biztonságot találtam a vágyaim felismeréséhez és ahhoz, hogy merjek feléjük lépni. Rájöttem például, hogy mekkora örömöt jelent számomra, ha munkámban lehet kreatív jelleg abban az értelemben, hogy kigondolok, elhatározok majd létrehozok valamit, legyen az akár egy tevékenység az életemben, egy vállalkozás vagy egy hobbi. Elkezdtem ráérezni arra is, hogy a világban sokkal több számomra is elérhető út van, mint amennyinek tudatában voltam, és ezek köre folyamatosan bővül.

Kriszi kék kendővel és tengerrel

Miért foglalkozom élet(viteli) coachinggal?


Sokat foglalkozok vállalati ügyfelekkel, amit szintén nagyon izgalmasnak érzek, azonban az élet(viteli) coachingban támogathatom klienseimet a legközvetlenebbül a személyes boldogságérzetének növelésében, ami számomra egy varázslatos és nagyon örömteli élmény. Arra jöttem rá, hogy – akár vállalati ügyfelekkel, akár magánemberekkel dolgozom – olyan tevékenységek során érzem legerősebben, hogy valami számomra értelmezhetőt és értékeset csinálok, amelyekben valamilyen formában emberekkel foglalkozom. És ez az életcoaching során nagyon közvetlenül jelenik meg, és nagyon szeretem is.

Mind coach mind kliens oldalról sok coaching folyamatban vettem részt az elmúlt években, és az a tapasztalatom, hogy akik megadják maguknak a lehetőséget, hogy támogatást kapjanak és egyben támogatást adjanak maguknak a boldogságérzetük növelésében, általában nagyon hasznosnak élik meg a folyamatot és később hálásak maguknak azért, hogy részt vettek benne. Ezt számomra jó érzés látni máson, és jó érzés érezni magamon.

A motivációim között fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy rettenetesen élvezem a személyes boldogságunk növelésére irányuló kutatási és fejlesztési munkát.

Mi a vízióm az Életcoaching.hu -val?


Oktatási rendszerünk csodája, hogy amíg sokan a boldogságunkat tekintjük a legfontosabb dolognak az életünkben (sokan életcélnak látják), az iskolában rengeteg dologról tanulunk – kémiai kötésekről, történelemről, középkori költőkről – de semmit sem tanulunk arról, hogy hogyan lehetünk boldogak.

Ezen már tizenéveskén is csodálkoztam, és ezt a hiányt szeretném pótolni. Célom egy olyan szolgáltatásmodellt kialakítani, amiben a coaching eszköze olyanok számára is elérhetővé válik, akik esetleg még nem hallottak róla, vagy nem tekintették maguk számára lehetőségnek, vagy nem felel meg számukra a hagyományos szolgáltatási modell. Ebben a folyamatban fontos szerepet szeretném, hogy betöltsön az a tanulási folyamat, amely során a kliens egyre inkább megtanul saját maga coachává válni: azé a szereplővé saját életében, aki segít neki a saját boldogságának megtalálásában, átélésében.

Kriszi végzettségei


Radnóti Krisztina "School of Creative Coaching" oklevél

Radnóti Krisztina “School of Creative Coaching” oklevél

Radnóti Krisztina közgazdász M.Sc. diploma

Radnóti Krisztina közgazdász M.Sc. diploma

Radnóti Krisztina közgazdász M.Sc. diploma szakirány melléklet

Radnóti Krisztina közgazdász M.Sc. diploma szakirány melléklet

Remélem, ezzel a kis bemutatkozóval tudtam segíteni abban, hogy egy kicsit megismerhess és el tudd dönteni, hogy szeretnél-e velem dolgozni.