Tudatos álmodás

kriszi_300x300A tudatos álmodással és az álmok segítségével történő önismereti, vágymegvalósítási folyamatokkal az ÉLETCOACHING csapatán belül elsősorban Kriszi és Pali foglalkoznak, ezt az oldalt Kriszi fogalmazta meg.

A tudatos álmodás azt az állapotot jelenti, amikor álmunkban tudjuk, hogy álmodunk és néhány esetben az álmunk eseményeit is képesek vagyunk befolyásolni. A tudatos álmodással, illetve az általa megnyitott, ébrenlétben is alkalmazható megközelítéseket örömmel kutatjuk, nemcsak hasznos, de önmagában is nagy élmény. Egy-egy tudatos álom olyan erős ÉLEK!-élményt nyújthat, ami segít ennek az élménynek a megvalósítását az ébrenlét során is.

Szerencsésnek érzem magamat, hogy életem során több alkalommal jelentkeztek tudatos álmok. Bár ritkább az életemben a tudatos álmodási élmény, mint amennyire vágynék, egy-egy ilyen álom megtapasztalása olyan erős hatást fejt ki, amelyek egyértelműen inspirálják gondolkodásomat és coaching munkámat is.

Az álmodással kapcsolatos irodalom néhány kimagasló alkotása:

Álomban ébren

Írta: Florinda Donner. Püski Kiadó Kft. 1999 | Csodálatos könyv a tudatos álmodás női energiáiról. Nem csak az intellektust érinti meg, a könyv olvasása önmagában olyan élmény, ami változtat és elvarázsol. A Krisztina téri boltban kapható.


Az álmodás művészete

Írta: Carlos Castaneda. Püski Kiadó Kft. 2003 | Az álmodást számos szokatlan megközelítésben tekinti, egy férfi álmodó útját mutatja be. Az álmodás hét kapúja. Számos gyakorlatot, gyakorlati nézőpontot tartalmaz. A Krisztina téri boltban kapható.